Nieuws items

ZwembadBranche Dag 2021 afgelast

 

Al geruime tijd lopen de coronacijfers op, vorige week zijn er weer een aantal maatregelen ingevoerd om het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen. Deze week wordt er gekeken naar de effectiviteit hiervan en worden mogelijk extra maatregelen afgekondigd. Nu is het natuurlijk lastig om te voorspellen welke maatregelen dit zullen worden, maar de cijfers zijn helaas niet hoopgevend.

Wij zijn dagelijks met deze situatie bezig en worstelen met het maken van de juiste keuze. Aan de ene kant willen wij dolgraag de zwembranche weer samenbrengen. Maar aan de andere kant voelen wij ook een verantwoordelijkheid bij het organiseren van een evenement dat zoveel mensen samenbrengt.

Nu de cijfers nog niet dalen en de druk op de zorg alleen maar toeneemt, lijken extra maatregelen noodzakelijk. Denk alleen al aan het ‘simpele’ advies van ‘zoveel mogelijk thuiswerken’. Het voelt dan tegenstrijdig om mensen uit te blijven nodigen voor onze dag. Wij hebben daarom zojuist besloten om de ZwembadBranche Dag opnieuw te annuleren.

De editie voor 2022 zal plaatsvinden op 11 oktober. We hebben dit jaar gezien dat het toen wel had gekund. Laten we hopen dat dit volgend jaar ook zo zal zijn.